Diskuse

Západní vs. východní Evropa

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

No jinak malá oprava, ten východ to je tragédie, ten do EU ani neměl jít, nebo přijimat státy jako Rumunsko ap.

Jinak Francie a Švýcarsko, tam nyní volby vyhráli protiimigrační politici a Francouzi chtějí kvoty jen aby se imigrantů zbavili. Nepamatujete na vlaky Rumunů do Rumunska před pár lety z Francie, kde vraceli Rumuny ? ;-)

0 0
možnosti
JN

Tuhle větu vám vystřihnu a vy si ji dávejte do každého článku, neboť je pravda, muška jenom zlatá:

"většině z nich jde pouze o vlastní prospěch než o to, že by potřebovali pomoc v nouzi a tím bohužel trpí i ti, kteří pomoc doopravdy potřebují"

Budete ji muset svým natvrdlým oponentům občas vysvětlit ale i vůl časem pochopí že to tele není jeho.

1 0
možnosti
Foto

Naše hospodářství je na EU zcela závislé.

"Západní" země mají větší slovo nejen pro svou ekonomickou vyspělost, ale především pro svou velikost a počet obyvatel.

Myslíte, že ČR má mít stejné slovo jako Německo, Francie, Velká Britanie..., které jsou několikanásobně větší?

To je prostě absurdní.

0 4
možnosti
JL

Zde je koren svaru!!! Potrebujeme evropskeho Jamese Madisona, aby upravil nase vztahy mezi staty EU presne tak, jak to udelal jeho jmenovec, pri vzniku ustavy USA. Kazdy stat ma pocet poslancu podle poctu obyvatel avsak senat ma dva senatory z kazdeho statu s pravem veta, bez rozdilu na poctu obyvatel! Jenze my v EU nejsme tak daleko. Jaka skoda!!!!

0 0
možnosti
OP

Plně souhlasím s myšlenkou, že je východ vnímán západem jako nesvéprávný uličník, za kterého musí moudrý západ rozhodovat. Naše úloha však není ve vzdoru, ale spíše v osvětě, abychom rozumné lidi na západu přesvědčili o tom, že politika bezbřehé vstřícnosti vůči ekonomickým nájezdníkům je zahubí

4 0
možnosti
Foto

Pozoruhodně dobře napsáno. Máte u mě karmu. R^

Současné západní Evropě na rozdíl od té naší chybí zkušenost z reálného komunistického totalitního režimu, a proto se představitelé těchto zemí často chovají tak, jak se chovají. Je to jeden z důvodů, proč si v mnohém nemůžeme rozumět. Navíc za situace, kdy se mnozí představitelé západních zemí cítí být nad námi nadřazení a dávají to nepokrytě najevo.

Jak by se asi cítil francouzský ministr zahraničí, kdybychom ho v reakci na jeho nabubřelou kritiku našich zemí východní Evropy pro odmítání zavedení nesmyslných imigračních kvót označili za "pokryteckého nařvaného a nadřazeného idiota komunistického typu, který si nevidí na špičku nosu a který by si měl především zamést před vlastním prahem"?

6 0
možnosti
GK

v celku s vami souhlasim az na vetu ".....Naše hospodářství je dostatečné silné, aby se s jejich výpadkem vyrovnalo "

0 0
možnosti