Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Jiste, za Rakouska a prvni republiky tu byla. To jen dnesni politici se zuby nehty drzi pragocentrizmu ktery dosadili komunisti. A nez ho zrusit, radeji rozbili republiku.

2 0
možnosti
PS

První krok k decentralizaci by mohlo býti přemístění centrálních úřadů vedení státu do Hradce Králové a/nebo do Olomouce. Praha nechť je i nadále historickým městem se vším všudy. I s cizineckým ruchem. Přenesení pravomocí na krajské úřady není vůbec špatnou myšlenkou...R^

1 0
možnosti
JS

Ve Švýcarsku je téměř vše v soukromých rukou,proto i správa státu je mnohem jednodušší a vyžaduje jen minimální počet státních úředníků a politiků.Což také silně omezuje vznik možné korupce.A pokud někdo na naší politické scéně používá pro vznik referenda příklad Švýcarska,tak je buď politický diletant,nebo politik,který zcela záměrně hodlá destruovat náš stát.

1 1
možnosti
Foto

Myslím si, že vydat se cestou decentralizace politické moci a jurisdikce by byl krok správným směrem.

4 0
možnosti
VV

Jako ukazku na Svycarsko bych dal dva priklady. V roce 1977 se tam konalo referendum o snizeni regulerni pracovni doby z 42,5 hodin tydne na 40. Vetsina obcanu to odmitla.

Vcera meli referendum o zruseni koncesionarskych poplatku na radio a televizi, temer 3/4 volicu to odmitly.

Jak by asi takova referendy dopadala v Cechach?

2 0
možnosti
JZ

Domnivam se, ze stejne jako na Morave a ve Slezsku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1038x
Dobrý den, jsem student vysoké školy. Žil jsem 1 rok v zahraničí. Velmi se zajímám o ekonomiku, politologii, mezinárodní vztahy, historii, finanční trhy a trochu i psychologii.

Seznam rubrik