Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém je že této svobody ubývá za nadšeného potlesku davů,lidé nechtějí svobodu,lidé chtějí JISTOTY,běžný občan je povahou spíše ovce ,klidně se nechat holit,jen když budu mít klid na práci,eufemismus pro telenovelu v tv a nacpanou lednici.

Navíc přemýšlení bolí a pro spoustu lidí je jednodušší žít podle manuálu celý život,...

S tím souvisí i trend rozpadu rodin a brutální konzum.postarat se o své nemocné či mrtvé není moje věc,to nechme státu,vždyť mu platíme....

Čím víc sociálních služeb bude poskytovat stát,čím víc bude stát zasahovat do našeho soukromí ,čím víc bude stát přerozdělovat tím méně bude zbývat na klasickém modelu druhové komunikace a interakce člověka s okolím,skočíte zavřený ve své virtuální bublině navíc poměrně úzce vymezené velkým bratrem googlem-ano šance ztrati se z googlu už v podstatě neexistuje..

Navíc se bohužel v rámci současného telekomunuikačního šílenství spousta sociálních vazeb posouvá do kyberprostoru čímž dochází k odosobnění a dalšímu odcizení,ubývá sociální dovedností koeoperovat a sociální inteligence,přeci jen za klávesnicí je každý z nás king of universe,šlba ,klam a nemusí se učit kompromisům,což oklikou vede k stoupajícímu trendu pocitu vlastní výlučnosti ,nárůstu narcismu ,extremismu a nedostatku pokory.

A to neřeším psychické problémy související s obsesí nemožnosti dosáhnout dokonalosti našich internetových předloh a vzorů +vzorců chování-prostě všeho kchůůůůl co udává trend (jen tak mezi řečí ano stále se holím,vousy mě dráždí a jsou mi nepříjemné)

Bohužel schopnost odhodit pozlátka a sebereflexivně zkoumat motivy vlastního jednání není pro věšinu lidí dosažitelná,trend je nevratný ,řítíme se novodobého otroctví řízených životů ....

0 0
možnosti

Pane Smerda. Vase svoboda je primo umerna na pozadavcich vasich a vetsiny spoluobcanu po statu. Mnozstvi pozadavku urcuje take politicke zamereni kazdeho z nas. Zde se vsak zacina, podle novodobe doktriny, take tlak na vlastniky vyroby, jejiz vyroba a prodej nas vsechny zivi. Nase pozadavky zacinaji NICIT tu moznost si vydelat na vse, co si prejeme. Politici, kteri nas dnes vedou, potrebuji hlasy pro pristi volebni obdobi. Co jsem vam popsal pred timto, nase politiky nezajima. Oni maji silu a moznost splnit nase pozadavky a nejake navic tim,ze si pujci. A kolotoc je tim dan. Tim se vase svoboda pomalu ztraci. Ale nehledejte viniky mezi politiky. Ti delaji presne, co VY chcete. Ceho VY se domahate. Rikate, ze ne vsichni? Co tedy delate proti tomu? Kalousek, Zeman, Sobotka a dalsi jsou u kormidla pres 15 let. A ti za nimi jsou ti, co ty jmenovane drzi, protoze se maji z toho dobre. Nove volby nam nic neprinesou. (historie 26 let to ukazuje). Osobne volam pro zmenu volebniho systemu. Ten muze trochu upravit tlak na zmenu, kterou CR potrebuje.

2 0
možnosti
Foto

Stát je systematizace loupeživých procesů na daném území. Zatímco běžný zločin je sporadický a nejistý a lano, na kterém násilnický parazit visí, může být odporem jeho obětí kdykoliv přestřiženo, Stát poskytuje legální, metodickou a systematickou cestu k loupení soukromého vlastnictví. Poskytuje jistou, bezpečnou a relativně „mírovou“ kooperaci politické kasty ve společnosti .

0 0
možnosti

Baba, kdyby byla anarchie neexistovalo tu školství ani zdravotní systém nemuseli se platit daně nějaké manželství naco? :)

Chápu jak to myslíte. Ale svoboda není mít pouze nějaká práva ale i nějaké povinnosti.

2 0
možnosti
Foto

Svoboda vyžaduje jednu jedinou povinnost. Neútočit násilím na ostatní lidi a jejich majetek.

2 0
možnosti

Pod Vaší fotkou čtu, že jste student, tak to Vám nezávidím, to si v tom bordelu ještě

pochodíte. Asi se dožijete doby, kdy budete jenom stát a koukat a bát se pohnout, aby jste něco proti zákonného neprovedl. Jsem šťastný, že jsem prožil dětství a mládí v 60. a 70. letech byť byli u moci komunisti , taky to nebyla jednoduchá doba a

byli to taky blbouni, ale to co se děje dnes, to mi hlava nebere. Záleží na Vás mladých, jestli zvednete hlavu, nebo si necháte všechno líbit.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS