Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Daňový ráj je poslední možnost, jak se legálně vyhnout tomu, aby vás stát oloupil.

1 0
možnosti

Podívejte se na to, co se v několikaleté periodicitě opakuje v EU i jinde - pořád stejné divadlo kolem daňových rájů (odhady říkají, že v nich každoročně mizí jen z EU bilion Euro):

- několik přistižených politiků odstoupí a ostatní řeknou, že se už konečně s daňovými ráji musí něco udělat

- ekonomové nám vysvětlí, že součástí tržní ekonomiky je právo na soukromí

- právníci řeknou, že ulévání peněz firem a bohatých (kteří ty firmy vlastní) do daňových rájů nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu. A že i kdyby naplňovalo, stejně se to nedá prokázat.

Solidaritu s uprchlíky po nás různí politici požadují často, ale solidaritu neplatících daně s těmi, kdo daně platí, tu nepožaduje nikdo...

No a po čase se vymyslí nové reformy, jak aspoň částečně kompenzovat vyvádění peněz do daňových rájů vyšším zdaněním nebo důkladnějším vymáháním daní u těch, kteří se nemohou bránit a nebo odejít - zaměstnanců a malých a středních podnikatelů a živnostníků. Tato situace je jen výsledkem toho, že na velké firmy a jejich vlastníky si politici netroufnou. Někdo tvrdí, že za to netroufnutí si jsou jimi dokonce placeni...

A co třeba uprchlíky podle kvót začít rozesílat do daňových rájů?

Pak by snad měli politici důvod začít jedno i druhé opravdu řešit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1038x
Dobrý den, jsem student vysoké školy. Žil jsem 1 rok v zahraničí. Velmi se zajímám o ekonomiku, politologii, mezinárodní vztahy, historii, finanční trhy a trochu i psychologii.

Seznam rubrik